zaterdag 5 december 2009

dag 5 - dinsdag 1 december

Vanochtend moesten we om 10:00 bij het vrijheidsbeeld zijn voor een Crown tour. Deze tours moet je vantevoren reserveren via internet. Er mogen per dag maar 240 mensen naar boven.


De lift omhoog deed het niet, zodat we 354 treden omhoog moesten lopen. Hoe hoger je kwam, des te smaller de trap. Gelukkig waren we maar met z'n tienen en mocht je rustig aan doen.


De kroon was kleiner dan je zou verwachten, maar wel cool om helemaal bovenin te staan! Er zijn 25 kleine raampjes. De grootste is ongeveer 46 centimeter hoog.


Het hoofd is 5 meter hoog en 3 meter breed. De arm is bijna 13 meter lang.
De koperen platen zijn 2,5mm dik:




Na het vrijheidsbeeld zijn we naar Brooklyn gegaan. Eerst even bij Empire Fulton Ferry State Park gekeken. Hier zit je tussen de Manhattan en de Brooklyn Bridge in. Daarna zijn we naar de Brooklyn Mall gegaan; een winkelstraat met negers :D
Om de zoveel meter vragen ze of je DVD's wilt kopen. Bij de Burger King liepen van die mannetjes tussen de rijen door met gekopieerde DVD's te leuren en de gast achter me was tegen zijn vriend aan het vertellen hoe een bekende van hem was opgepakt omdat hij met andermans creditcard "fly new gear" had gekocht... Het zal allemaal wel veilig zijn, maar echt rustig loop je er ook niet rond.

We zijn dus nog even naar het MTA Museum geweest, waar ze een lading oude treinstellen hebben staan:


Daarna hebben we de metro terug naar Manhattan gepakt en nog even bij de Citystore gekeken. 's avonds zijn we naar een wedstrijd van de Knicks geweest. Ze hadden 5 wedstrijden op rij verloren, maar vanavond wonnen ze!


Elke sportwedstrijd in Amerika begint altijd met het volkslied. Het hele stadion gaat dan staan, hand op de borst en joelt mee. Vandaag werd het volkslied gezongen door Diana DeGarmo, oud deelneemster van American Idol:


Ook vandaag weer enkele bekenden in het publiek. Woody Allen...


...en Spike Lee:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten