zaterdag 5 december 2009

Dag 3 - zondag 29 november

Op zondag zijn de winkels vanaf 11:00 open. Aangezien Bloomingdales eerder open is besloten we daarheen te gaan, om wat tijd te vullen. De metro waar we instapten bleek helaas een "Express" te zijn, waardoor we pas stopten bij 72nd street. Gelukkig vlakbij Central Park, dus daar zijn we toen maar een stuk doorheen gewandeld, naar FAO Schwarz en de Apple winkel.


Bloomindales was niks aan, dus hebben we de metro naar het zuidelijkste puntje van Manhattan gepakt: Bowling Green.
In Battery park hebben we even gekeken hoe het precies zit met de boot naar het vrijheidsbeeld, omdat we daar dinsdag heen gaan.


Daarna naar Wall Street en Ground Zero. Bij Ground Zero was nog steeds weinig te zien: na 8 jaar ligt er alleen een fundering, zo lijkt het. Vlakbij is een WTC Preview Museum, waar een maquette te zien is van hoe het moet gaan worden. Prachtig, maar dat lijkt nog wel even te duren :D


Via Chinatown en Washington Square park zijn we naar Union Square gelopen. In Chinatown was het enorm druk, om de 10 meter negers die je aanspreken: "Vuitton, Chanel, Rolex"... Dat was de vorige keren ook al zo, maar nooit zo extreem als nu! Val heeft nog een tas gekocht: vraagprijs $65, uiteindelijk voor $50 meegekregen. Dingen zien er aardig goed uit. Kopen op zich was wel spannend: zo'n Chinees vrouwtje zei dat we mee moesten komen, waarna we achterin een geblindeerde auto moesten kruipen... Ik ben maar buiten blijven staan, voor 't geval dat.
Bij Union Square hebben we de metro naar het hotel gepakt. Echt zere poten van al dat lopen :(
Morgen gaan we naar New Jersey.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten